søndag 2. september 2007

A place in the sun - in Bamako

Jepp jepp. Jeg er her, endelig! Ute er det et sammensurium av sambarytmer, bryllupsfeiring til naboen, og sirisser. Inne er det nesten like varmt som ute, og en aldri så liten hodepine er i ferd med å melde seg:)
Vi kom frem kl seks i dag til morgenen, etter en reise som viste seg å innebære african time allerede fra Heathrow. Men på tross av en to timers forsinkelse til Casablanca, nådde vi neste fly - takket være african time:) I avgangshallen i Casablanca oppdaget vi hvor langt unna Høybråtens røykelover vi plutselig befant oss, og gjensynet med røykfylte offentlige rom gav oss tårer i øynene.... bokstavelig talt:)
Bamako er alt jeg husker det var; yrende, skittent, varmt, fuktig, og en kontrastenes by. En kjapp tur til minibanken viste oss at selv i et av verdens fattigste land finnes det luftslott, og det slår en med en stor porsjon undring at organisasjoner som verdensbanken donerer penger for at landet skal bygge flere monumenter i denne byen som mer enn monumenter kunne trengt et skikkelig kloakksysten først og fremst.
Å kjøre rundt i en trafikk som årlig tar livet av 6 tusen mennesker i denne byen alene, er også en opplevelse langt fra råning i storgata hjemme, eller kø på motorveien i england.
Vi er slitne, både jeg og Mari, og en smule tidsforvirret, for hvor ligger Mali i forhold til Norge, foran, bak, og hva med sommertid???? Som om ikke språkforvirringen var nok liksom!!!!
Vi blir i Bamako inntil vi skal til Tambaga ( logisk nok), men når det måtte bli, vel det er nok opp til Gud først og fremst, maliske veier og misjonens sjåfør dernest. Antakelig onsdag eller torsdag.
Så da får vi noen dager på å utforske denne 3 millionersbyen uten et eneste høyhus ( ikke rart den kalles verdens største landsby)
Og det skulle ikke forundre meg om det dukker opp et opplevelsesinnlegg til på denne bloggen innen vi humper ut i bushen!
Nyt følelsen av ikke å være klam bare du så vidt har tenkt tanken på å gjøre noe aktivt:)

2 kommentarer:

sindre sa...

artig artig. en reise forlenge livet.

Anonym sa...

Håper du nyter hvert åndedrag og bader i gode opplevelser! Have fun in the sun you cool girl!