tirsdag 6. november 2007

Formatfeil


Jeg har tidligere sagt at å reise vasker øynene. Og det står jeg fortsatt ved, men jeg har oppdaget et nytt aspekt: det er ETTER øyevaskingen man ser bedre....
Å komme hjem nå, litt uventet, ble en slik opplevelse for meg. At jeg har forandret meg i løpet av disse to månedene er helt sikkert, og mange gamle tanker er blitt fornyet, noen er blitt forkastet, og nye tanker har kommet til. Denne tanken datt ned i meg her ikveld, etter å ha fundert og tenkt litt:

Problemet med bønnesvar er at "serveren" vår er innstilt på et annet format enn det svaret kommer i form av, dermed klarer vi ikke å laste det opp...Kanskje er endog svaret mye større enn vi hadde regnet med..

Jada, jeg har aldri sagt at jeg er noe datanerd, så beklager dersom analogien min ikke er helt perfekt, men gi meg en sjans:
Jeg innså plutselig at jeg har fått flere bønnesvar opp igjennom enn jeg har sett. I min enfoldighet har jeg sett meg ut et svar, og det er det eneste svaret jeg har sett etter. Når jeg ikke har fått det svaret har jeg lukket ørene for andre svar..
Her er det mye å velge og vrake i, men la meg ta helbredelse som et eksempel. Når jeg ber om helbredelse ber jeg om frihet fra sykdom. Men her sniker det seg inn flere definisjonsspørsmål; hva er helbredelse, hva er sykdom, og hva er frihet.
I det siste har jeg begynt å innse at helbredelse kan skje på flere måter, og på flere plan, fysisk, psykisk, åndelig... Når jeg ber har jeg så lett for å legge føringer for Gud. Jeg tror jeg har funnet ut hvordan ting best bør skje, ja kanskje endog hvordan en hendelse, eller situasjon kan hedre Han best. Men sannheten er at jeg ser hit men ikke lengre, Gud ser helt inn i evigheten. Kan Gud forandres da? Vet ikke han best? Er det ikke det samme om vi ber eller ikke, vil ikke Gud gjøre det han hadde tenkt allikevel? Kanskje det, men jeg kan nevne to gode grunner til å be; bibelen sier det er viktig for vårt forhold til Gud, til og med Jesus gikk for seg selv og ba! Og så ber jeg fordi det forandrer meg. Bønn forandrer ikke Gud, men det forandrer den som ber. Ved å be blir jeg mer oppmerksom på mennesker og situasjoner rundt meg, og det å se forandring, det være seg de små tingene, eller de store, gjør at jeg får en Himmel over livet.

Jeg tror Guds server er åpen for alle mulige format- jeg jobber med å skaffe meg en større server.....

1 kommentar:

Anonym sa...

Halleluja og Amen sier jeg bare. Ingvill; DU ÄR VACKER!