søndag 11. januar 2009

Stormfulle høyder

Lørdagsfri må utnyttes på best mulig måte, så jeg, Sigrid og Ruben satte kursen mot Veten, som er Åsanes høyeste "fjelltopp" med sine drøye 450 meter. Lite ante vi at en slik liten topp fort kunne gjort oss alle svært så høytsvevende. Men, vi er jo alle mennesker meg beina godt plantet på jorda... ;)
Vi startet opp idylliske Trondhjemske postvei med sine steingjerder og porter.Været var fint, men det blåste en del, og da vi hadde tråklet oss opp stien til Veten var vinden mer enn kraftig nok. Å stå med ansiktet mot vinden var ubehagelig, da det å trekke pusten ble en utfordring. Best var det dog når Sigrid trillet om kull i lyngen, og Ruben kom omtrent seilende forbi meg. Å holde seg oppreist var en vanskelig oppgave, men greit å ha "lenestol" sånn som Ruben demonstrerer her :)


Vi kom oss ned i le av toppen, og fyrte opp bål. Det var utrolig deilig med en varm kopp kaffe, pizzaboller og en sjokoladebit i slikt vær ja:)


Og etter å ha kost oss en stund, og kommet oss ned igjen med livet som innsats i vindkastene var det tre svært fornøyde turgåere som sa takk for seg i Åsane for denne gang. Vi kommer nok igjen!
Takk for turen Ruben og Sigrid! Gode minner!

Ingen kommentarer: