søndag 15. februar 2009

Hobbyer

Det er utrolig hva en kan finne på å få lyst til en søndag formiddag i en eksamensperiode hvor man nok helst burde (hater det ordet, burde(hehe) vært avskaffet i det norske språk!) lest. Men men, en god unnskydning for å publisere noe her.

På videregående hadde jeg en fantastisk lærer, som til og med fikk nynorsk grammatikk til å bli interessant. Selv om jeg må innrømme at en del rettskrivningsregler nok har forsvunnet ut av mitt hode igjen, så er det mye annet som sitter igjen. Siden han var interessert i kunst, og en kunstner selv, fikk undervisningen ofte en spennende vri. Han hadde en utrolig evne til å få oss til å åpne våre sinn for det som kanskje tilsynelatende er skjult, men som gjennom kunst kan få oss til å oppdage sider ved oss selv vi ikke visste om,
For meg var det fantastisk å få lov å utvikle denne siden av meg selv, og se viktigheten av den.
Tegning har alltid vært en av mine store hobbyer, en måte jeg kan forsvinne inn i meg selv på, og uttrykke meg selv gjennom. Dessverre blir det altfor sjeldent at jeg tar meg tid til å dra frem blyantene eller lerret og oljemaling nå for tiden, men jeg tror viktigheten av å ha en hobby, det være seg hva som helst, et sted der man kommer nærmere seg selv, og våger å være seg selv, kanskje bare blir større og større jo mer "voksen" man blir, og jo mer hverdagen preges av stress, vaner, forventninger og forpliktelser.

Den danske dikteren Benny Andersen sier i et av sine dikt at "Man er seg selv fjernest" .. Litt rart, men dog så sant; våger vi å være oss selv nærmest, å være oss selv, i alle settinger? Eller skjuler vi oss bak masker ofte i en så stor grad at vi til slutt står i fare for ikke å vite hvem vi selv er?
Finn Kalviks sang "Finne seg sjæl" er blitt en klisjé, men blir ikke klisjeer ofte nettopp det fordi de er sanne?

Uansett hvordan du gjør det; bruk dagene på å være deg selv, og lete etter hvem du er, og hva som gjør deg til nettopp den du der. Om det er alene med blyant og papir, i samtale med andre mennesker, pesende opp på en eller annen fjelltopp, eller sittende foran peisen med en kopp te.

Livet er gitt oss, en dag av gangen, og vi kan ikke gjøre noe annet enn å bruke den på en best mulig måte :)

Da tenker jeg nevrooppgavene kaller på meg her, så da vil jeg bare ønske alle som måtte titte innom en fortsatt god søndag.

Legger ved noen resultater av mine "finne meg sjæl"-stunder :)


4 kommentarer:

Anonym sa...

Du e FLINK!!!!! :)

Auuud sa...

Du e so utruli flink, Ingvill! svigerinna di e grådig imponert ;)

Anonym sa...

Steikje, du e flink t å tegna! :-) Og t å gi små drypp av visdom og klokskap t oss som følger bloggen din... Lykke t med nevro, eg tror det komme t å gå heilt fint, sjøl om d virke kjipt... H-Con

Anonym sa...

Du imponerer Ingvill! (Takk for hyggelig omtale.)
Per