fredag 4. mai 2007

1/3 unnagjort, 2/3 igjen

Tittelen henspeiler på en oppdagelse jeg og en god kamerat gjorde i går. I Salme 90 står det at menneskets leveår er 70 år, kanskje 80. Etter litt kjapp hoderegning gikk det opp for oss at vi da i en alder av 25 alt har levd 1/3 av livet!!!!!
Det var en sjokkerende tanke. I en tid hvor en lett ser fremover og tenker på alt som skal skje senere, var det enda mer sjokkerende. Og trangen til å leve livet fullt ut (hva nå enn det vil si) meldte seg umiddelbart.

Så, som et slags "forsett" ( noe som har vært en tanke og et forsett mang en gang, men nå med ny giv) ble vi skjønt enige om at livet er altfor kort til å gå rundt og bekymre seg for alt mulig. Fremtiden kommer enten vi vil eller ikke, og som en foreleser sa om sykdom nettopp "Enten det er flaks eller uflaks, eller rett og slett tilfeldigheter, så vet vi ikke hva som ligger foran oss"
Så fra i dag av har jeg tenkt å virkelig gå inn for ikke å bekymre meg. En liste med "bekymringer" er opprettet på min Mac. I det henseende at jeg legger de fra meg der ( min Gud og Far er den eneste som har "tømmerettigheter" der :) slik at jeg ikke tenker mer på de.(Prøver i alle fall)

Jeg er somregel alltid tent på livet, men gårsdagens oppdagelse gjorde meg om mulig enda mer tent. På å leve hver dag akkurat den dagen. Om det er på lesesalen, på reise, sammen med venner, alene for meg selv, så er det mitt mål å virkelig være tilstede i mitt eget (og andres)liv.
Det er altfor mange gleder og utfordringer som skal gjennomleves her nede, på altfor kort tid, til å sløse vekk dagene. (Og som en påminnelse til meg selv og alle andre som lever turboliv: En kveld alene på sofaen foran TV er ikke sløsing!!)

Lev vel!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fil 1,21 ff

Å leve er for meg Kristus, og å dø er en vinning. 22 Men hvis jeg får bli i live, kan jeg gjøre et arbeid som bærer frukt, og da vet jeg ikke hva jeg skal velge. 23 Jeg kjenner meg trukket til begge sider: Jeg lengter etter å bryte opp og være sammen med Kristus, for det er så mye, mye bedre. 24 Men for deres skyld er det mer nødvendig at jeg fortsatt får leve. 25 Og fordi jeg er trygg på dette, vet jeg at jeg skal bli i live, ja, bli hos dere alle og hjelpe dere til fremgang og glede i troen. 26 Da skal dere få rikelig grunn til å være glade og stolte i Kristus Jesus for min skyld, når jeg kommer til dere igjen.

Anonym sa...

Amen søster! Og en slik positivisme smitter lilla frøken freken! Vi har mye å glede oss over- og her serveres en herrrlig blondinevits! Det var en gang 19 blondiner som stod utenfor et utested og trippet. Dørvakta undret seg over hvorfor de stod der, og tuslet like godt bort til de og spurte hvorfor de like godt ikke bare kom gikk inn. "Jo," sa hun ene. "Du skjønner vi venter på ei til for vi ser at vi må være 20 for å komme inn." Eh må leh...

- och husk jag tykker om dej.

sindre sa...

ingen kjenner dagen og timen, men jeg har følelsen av at du kun har levd et kvart liv :) ellers er Gud konge - også som Mac/bekyrmings-administrator.