mandag 6. desember 2010

Lys i enden av tunnelen..Det er desember, det er førjulskos, det er juleverksted, det er forventninger til en jul som bringer budskap om fred, det er stearinlys og kakao, det er julekonserter og kakebaking, det er aking og skigåing...

Eller.... det er rotete leilighet, kald leilighet, eksamenskaos og stua omgjort til lesesal, det er å gro fast i superundertøyet og ikke lengre ha oversikt over hvilke klær man har, for som Berit sier " æ bor nu bærre i denna taightsen" :)
Det er de store undringene over hvordan norsk-,engelsk-,og historieentusiasten Ingvill kunne ta en så voldsom sving at hun endte opp med å desperat prøve å få inn i hodet komplekse kjemiske og fysiologiske ting. Det er lengselen etter en stil, en diktanalyse istedenfor kortsvarsoppgaver om cancerincidensen på hundre og ørtåførti underlivskrefttyper, eller hvilke hormoner som styrer ditt og datt. Det er adventslysa på bordet, som dog nesten ikke synes, nedlesset som det er med notater, og kaffe, og ullpledd og varmeflasker.

Men det er også gleden. Gleden over en dårlig spøk fra nabobordet i vår lesesalsomgjorte stue, gleden over en kopp kaffe servert, slik at en slipper å reise seg ( det ville jo bare minsket risikoen for blodpropp, og det må vi da ikke ha noe av ;)
Det er gleden over avbrekkene - over å vite at andre, viktigere faktorer trekker en vekk fra lesesalen, trekker en ut og opp til frisk luft ( vel og merke høøøyt over Bergen by)

Det er gleden over livet - her og nå, tross alt. Ikke etter eksamen, ikke etter ferdig studert. Men her og nå...
Det er forventningen om jul, om at roen nok en gang senker seg - før jul, til jul, etter jul? Tja, hvem vet, den freden kommer visst og går som den vil ser det ut som.
Det er gleden over lys i mørke, lys over de som sitter i mørke, lys... i enden av tunnelen....

Det er advent..... i ordets absolutt rette forstand på så mange måter...

3 kommentarer:

Ole Anders sa...

det kan være et ekspresstog fra NSB, det lyset i enden av tunnelen;) men jul blir altså så utrolig bra! det er en fin tid...

Anonym sa...

hahahaha, et EKSPRESStog??? også fra NSB?? Ja, julen er en fin tid :) Gratulerer forresten så masse masse med den gode nyheten!!!

Åshild sa...

Så godt å lese at du klarer å glede deg over jul og advent midt i eksamenskaos, Ingvill! Lykke til! You can do it! Her er barna syke med diare... Kan du kanskje svare på hvorfor alle blir syke i desember? Kan ikke huske at jeg var det da jeg var liten! Jaja, vi begynner å bli vant til det... God og fredfull adventsfeiring til deg, Ingvill!