lørdag 4. august 2007

Motlys

Fullastet med kamera og objektiver i rompetaska tok jeg meg en løpetur i skogen i kveld, akkurat idet solen sendte de siste kveldsstrålene innover blåbærlyngen og furumoene her i hjertet av Telemark. Å fange lyset er en fascinerende og ikke så rent lite vanskelig jobb. Jeg tror at uansett hvor god en fotograf man blir, så klarer man aldri å gi et korrekt bilde av akkurat hvor fantastisk naturen er i den lave kveldssolen ( eller i en hvilken som helst annen belysning for den saks skyld) For det er noe magisk med lyset. Solstrålene gir alt en spesiell glans, og selv det usleste strå, og det gråeste spindelvev blir forvandlet og skinner i sin vakreste pryd, så en skarve hobbyfotograf rent mister pusten av undring der jeg kravler rundt i lyngen for å fange øyeblikket gjennom linsen.
Er det ikke nettopp det lyset gjør, får frem det beste i oss??? Så kan jo en hver tolke det slik man vil :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Steike, for noen flotte bilder!

Anonym sa...

WOW Ingvill :) Veldig fine bilder - en herrlig stemningsreportasje som gjorde underverker for en dassvåt trønder som har vassa rundt i titusner av regndråper i dag! Du er kjempeflink til å ta bilder, ass!

Anonym sa...

Fine bilder ja...og godt å få en liten dose Ingvill-filosofering igjen ;-) Nå skal jeg på fjelltur noen dager!!! Jippi! Klem

Anonym sa...

Du skriver så fint, og disse bildene var alldeles nydelige. God tur til gamlelandet!