onsdag 31. oktober 2007

Uransakelige veier


"I hjertet planlegger mannen sin vei, men Herren styrer hans gange" står det i Ordspråkene. Om det er et bibelvers som preger de siste dagers hendelser, så er det definitivt det. For istdeden for nå å befinne seg i varme og sand i øst Mali, sitter jeg godt innpakket i et snøkledt Notodden. Snakk om endring i planene.
Mandag ante vi fred og ingen fare i Bamako, da vi plutselig fikk vite at de skal stenge flyplassen! Landet har en internasjonal flyplass, og den stenger i flere dager for at de skal gjøre noe med rullebanen. Det hele blir jo nesten tragikomisk, men det førte i alle fall til at vi måtte komme oss ned på flyselskapets kontorer og prøve å komme oss på et tidligere fly. Det eneste de kunne gi oss var et fly samme kveld til Casablanca, og derifra måtte vi bare ta ting som de kom. Vi slo til, kom oss til gjestehuset og pakket, og sa hadet til folk. Så bar det ut til flyplassen rundt midnatt, og en 30 timers reise lå foran oss.
Særlig for min del, som ikke er særlig impulsiv, og liker å vite litt hva som skjer, ble det et kjempesteg i tro, og Gud gav oss bønnesvar på bønnesvar. Etter en lang formiddag i Marocco kom vi videre med ettermiddagsflyet til London, og via Maris forlovede fikk vi kjøpt billetter til kveldsflyet hjem til Oslo.
Da jeg endelig ankom Notodden kl 0300 var jeg temmelig utkjørt, og helt i ørska over hvor i verden jeg befant meg. Snaue tre døgn etter at jeg sa hadet til alle mine gode venner i Tambaga, i tørre, varme Mali, befant jeg meg plutselig tilbake i kalde, rike Norge. Kultursjokket er kanskje vel så stort denne veien, og nå venter dager med bearbeiding av inntrykk. Jeg kommer til å bruke bloggen min aktivt som bearbeiding, så for de av dere som vil høre mer om Mali, og se bilder er det bare å følge med.

Jeg mistenker Gud for å ha en finger med i spillet meg flyplassen i Mali, for jeg innser nå hvor utrolig nødvendig det er for meg å ha disse dagene hjemme for å samle krefter og bearbeide ting før jeg setter kursen mot sør amerika 12.november.
Ja, Herrens veier er virkelig uransakelige!

1 kommentar:

sindre sa...

vælkommen tellbakers, Ingvill! No først innså eg at du hadde oppdatert bloggen deinn siste vekka, men eg har fådd mæ meg mailan. Vi bør så absolutt få prata litt i hop snart. Tøff e, va og bli du!