fredag 16. november 2007

This is the air I breathe...

.. og jo mer oksygen du vil ha, jo mer penger maa du betale...
Imotsenting til i Norge, hvor fiffen bor overst, bor fiffen saa langt ned som mulig her, mens de fattige bor paa hoyfjellssletta over 4000 meter over havet. Saa her er det faktisk saann at man betaler for den lufta man vil ha.

Naa er det heldigvis kun oksygen det er mangel paa, inntrykk er det derimot flust av:) Nok en innholdsrik dag gaar mot slutten, og jeg kjenner at kroppen gleder seg til aa slappe av litt.
Vi hadde en spro plan om aa bestige Djeveltanna idag, en fjellformasjon et stykke herifra. Men etter en kjapp prat med min ex samboer Kristine ( som er baade lege og voluntor her) fant vi ut at det vel var litt veeel overmodig. Saa vi bestemte oss for nok en bytur, og en shoppingtur i La Paz er alt annet enn paa kjopesenterne hjemme, her faar man lat fra alpakkasjerf til lamafostre (sistnevnte er nok mer en spirituell fetisj enn en turistting...)
Jeg gikk jo selvfolgelig berserk med kameraet igjen, noe som ikke alltid var like enkelt. Irene opplevde aa faa kastet en potet etter seg da hun proevde aa ta bilde... jada...
Jeg tror allerede jeg kan si at Sor Amerika er et kontinent jeg vil tilbake til.. det er spennende her, paa godt og vondt, men det er rart hvor fort en folelse kan skifte; fra den utlimate frustrasjon over daarlig fungerende flyselskaper, til den ytterste fascinasjon for dette folket som klamrer seg fast her oppe, og hvor damene gaar med skjort med opp til 14 lag, og en bowlerhatt hoyt paa hodet!
I morgen venter en tur opp paa hoysletta, hvor vi skal besoke en preinka kultur, en kultur Thor Heyerdal mente var de forste til aa begi seg ut paa Stillehavet.

ja, livet er jommen spennende!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei! Vi følger med deg på alt du forteller og er med deg hver dag i tankene. Kontrasten idag er et isdektTinnemyra der pappa og jeg hadde vår flotte søndagstur. Nå venter vi mormor til middag, sammen med Åshild og Espen. Alt godt videre i Guds rike velsignelse!
En god klem fra mamma og pappa

Anonym sa...

Og livet (nesten) like spennende i hovedstaden!

Ikke uventet dukket en stor konvolutt i postkassa mi med kopi av avisoppslag i Telen, nemlig! Og hvem er det som pryder siden? Ingvill er avbildet med et lite barn på armen under overskriften: "Forsket på mødredødelighet i Mali". Og du, det kunne like gjerne stått "Miss Notodden". En kjempefin reportasje, Ingvill! Ikke nok med det, denne dama vet å imponere (............) - lørdagsavisens midtsider bestod nemlig av Ingvills egen fortelling fra oppholdet i Mali - i bilder! WOW! "En habil fotograf" - det kan man trygt si du er!

Takker Elin og Rolf for reportasjen!

Supre du. Take care, dear. Tenker på deg.