onsdag 23. juli 2008

En husmor krysser sitt (mel)spor


Til mine bestemødres store fortvilelse har jeg aldri vært noen racer på strikke- eller syfronten. Jeg har rett og slett aldri fattet den store interessen for slike sysler. Når mine venninner legger ut om alt de syr og strikker, og hvor såre enkelt det er, vel, da har jeg ikke så mange tips å komme med ( for en gangs skyld blir Ingvill litt stille...)
Men helt tapt bak en kjøkkenbenk er jeg da ikke allikevel. Etter fire år på hybel alene har menyen vært mangfoldig, ikke alltid med like bra utfall... Jeg husker med skrekk min første høst i Oslo, da jeg levde på spaghetti, løk og fiskepinner, eller den gangen jeg fant ut at jeg kunne prøve med juleribbe i sursøt saus ( som de sier på TV : DO NOT TRY THIS AT HOME) Anbefales IKKE!!!!
Etterhvert har dog næringsvettet vokst litt, og når jeg nå endelig har fått tilgang på et kjøkken uten dusj, får husmora i meg uttrykke seg fritt ( selv om jeg må si at dampingen av potetene nok gikk noe enklere på mitt gamlekjøkken ... ;)
Så siden jeg kjenner folk (les : jenter) med allverdens oppskrifter på bloggene sine, tenkte jeg at jeg skulle følge opp med en liten enkel sommersalat-oppskrift her. Den er langt mer å anbefale enn ovenfornevnte matretter :)

Kyllingsalat a la sommer:

1kyllingfilet
1 avocado
1 tomat
litt rucola salat
champignon
pesto
fetaost
1 hardkokt egg

Kok kyllingfileten i buljongvann
resten er egentlig bare slump - digger det uttrykket!!
Yepp, ha på det du liker, ta med deg maten inn i stua, legg beina på bordet, kos deg.
Eller del det med noen du er glad i- enda bedre!

Bon apetit!

Hvorvidt det kommer flere oppskrifter her vites ikke, jeg kommer neppe noen gang til å bli den neste Mor Hubro, men når man har noen å lage mat for, du verden så mye kjekkere det blir!
Ellers var jeg helt på bærtur (hehe...) i Hardanger, og kom hjem med bøttevis med bær, så om noen har lyst på vafler med hjemmelaget syltetøy er det bare å dukke opp ;)

(Og om noen lurte; bildet viser noen av utfordringene for en husmor i Mali; å få melet til å bli værende i deigen, og ikke krype ut...... er det dette man kaller "Ekstra proteinrik kost?")

1 kommentar:

Anonym sa...

Ska sei.. Bra du har funnet plassen din her i livet... som sagt før "det verste mannen har gjort for samfunnet, var å gi kvinnen vindu på kjøkkenet"