søndag 9. august 2009

Himmel over livet og gjørme under føttene

Det er søndag formiddag, ute ringer kirkeklokkene til gudstjeneste. Inne i stua i Gimlebakken gir Stan Getz formiddagen et slør av tankefullhet, ro og litt melankoli.

Om to dager reiser jeg på konfirmantleir, som eneste kvinnelige leder over videregående alder. Jeg gleder meg, samtidig som jeg ser på det hele med litt uro og ærefrykt på mange måter. Å skulle være et forbilde for 73 konfirmanter, å skulle undervise de, samtale med de... vel, det føles til tider som en enorm oppgave. Men samtidig er jeg spent, spent på hva de kan lære meg, vise meg. Spent på å tilbringe 5 dager med en gjeng unge mennesker som er i ferd med å stake ut kursen for sitt eget liv. Og ikke minst, hva tenker konfirmanter i 2009 i forhold til hva vi tenkte i 1996? Og hva opptar de, hva gjør de?
jeg befinner meg på utrygg grunn, men det er spennende.
På fjellturer gjør jo myrene og gjørmehullene det mer spennende, mer utfordrende. "Holder denne tua jeg står på, eller synker jeg nå?" Men, det er godt å vite at under myrene og gjørma, så er det alltid fast fjell - klippefast fjell.

Ha en god søndag alle sammen, det er en himmel over livet, uansett hvor grå den måtte være akkurat der du er :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Lykke til med konfirmantene! Ofte sår man en spire uten å vite det.
For to år siden sang du "The potter's hand", husker du det? Den gikk rett inn hos meg, og jeg skal selv synge den nå på søndag...

S