mandag 22. april 2013

Topptur


Feller er en fin ting!
Jeg må være en av de ytterst få som synes det beste med topptur er oppturen (hehe), mens nedturen fint kan kjøres med fellene på (men ikke si det til noen!)
Å traske i motbakke, og å vite at for hvert nye steg jeg tar, så er det noe under meg som holder meg igjen, og hindrer meg fra å skli baklengs ned fjellsiden igjen, vel, det gir jo grobunn for funderinger over andre deler av livet også. 
For å nå en topp jeg ikke trodde var mulig, godt hjulpet av oppmuntrende ord og et par gode og trofaste feller, gir en opptur, og topptur generelt i livet. 
Et par gode feller kan være så mangt; gode venner, en trygg oppvekst, gode fremtidsutsikter, en velferdsstat etc etc... Men som de fleste feller kan også livets feller bli slitt, og det går ikke lengre an å stole på at de holder deg borte fra glipptak, eller verst; å rase ned igjen fjellsiden du så møysommelig har kavet deg opp.
Det er kun en type feller som holder livet ut, uansett vær og føreforhold. 
Han som selv kaller seg Veien, fungerer på sett og vis som feller også; Han gir oss fotfeste for hvert nye skritt. Men å gå fremover, vel, det er det fortsatt vi selv som må gjøre...


 Toppen av Torefjell med utsikt mot Tveitakvitingen. Kaldt, isete og bratt, både opp og ned. Men du verden så vakkert!!!

     På vei til Finnbunuten med utsikt mot Vikafjellet. Bratt, og så definitivt utenfor allfarvei.

                                     Skal man gå i andre sine spor, eller lage sine egne?

Ingen kommentarer: