mandag 29. desember 2008

Fotografens lerret

Verden har mange gode fotografer, og Steve Bloom er definitivt en av de. Noen vil kanskje si at hans bilder er kjedelige, lite innovative - vel, de setter følelsene i sving hos meg, og om ikke det er kunstens mål så vet ikke jeg.
Jeg var så heldig å få se en utstilling av hans dyrebilder på Aker brygge i fjor sommer, og fikk virkelig øynene opp for hans arbeid.
Å tenke litt igjennom all tid, alt arbeid, og all kunnskap som ligger bak de til tider spektakulære dyrebildene hans ( se for eksempel ørnebildet jeg har gjengitt her) gjør at man får en økt beundring for bildene hans.
Jeg har en lidenskap for portretter,og som hobbyfotograf synes jeg det er fantastisk å se virkelig gode fotografer som får frem de historiene et ansikt forteller. Men så skal det sies at særlig gamle ansikt ( synes jeg ) gjør fotografens arbied enkelt, fordi de omgir seg men en slik mystikk at enhver må lure på hvilken historie som ligger til grunn for nettopp de furene, nettopp de rynkene, nettopp den gløden i øynene....Det er i alle fall min oppfatning...
Selv om Bloom nok er mest kjent for sine dyrebilder er han også en god portrettfotograf, og når han nå atpåtil har kommet med en bok med bilder fra Afrika - vel, da er jeg lost :)

Hvis du er interessert i flere bilder av Steve Bloom, ta en titt på siden hans; www.stevebloom.com

Og du, hvis du har tips om andre fotografer jeg bør sjekke ut, så er jeg svært takknemlig :)


1 kommentar:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.